mobile-logo


Джан Зарков е „Спортист на месеца“ за месец юли на Спортното училище в Русе

Кметът на Русе – г-н Пенчо Милков и ръководството на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“отличиха европейския шампион по вдигане на тежести до 17 г. Джан Зарков като „Спортист на месеца“ за месец юли. Инициативата за награждаването на изявени ученици от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе е на директора Евгени Недев. Целта ѝ е да се отличават не само доказани в спорта състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.

Зарков е възпитаник на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и през юли завоюва злато на международното състезание в Молдова, получи грамота от кмета и парични награди от фирмите „Проксима“ и „Ас – строй“.

Джан триумфира в категория до 49 кг и събра двубой от 187 кг (80 кг в изхвърлянето и 107 кг в изтласкването), с което изпревари с един килограм в подреждането италианеца Еторе Пилато.

„Европейската титла е отговорност, но да бъдеш „Спортист на месеца“ означава да си за пример не само в залата сред съотборниците си, но най-вече за съучениците в Спортното училище. Продължавай да ги вдъхновяваш с усърдието и постиженията си“, обърна се Милков към 16-годишния състезател.

Следващото предизвикателство за Джан е Световното първенство по вдигане на тежести в Мексико, където ще се състезава в категория до 55 кг и вече се готви активно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *