Директора на Спортното с пълна подкрепа от кмета за интересна идея

Директора на Спортното училище в Русе Евгени Недев лансира преди време любопитна идея, каквато е прецедент за България. Той я сподели публично чрез интервю за вестник “Утро”.

-Г-н Недев, имаме известна представа за какво става дума, но разкажете в конкретика.

-Ще започна от там, че през годините бях свидетел как възпитаници на нашето училище трудно намираха мястото си след дипломирането си. Говоря за тези момичета и момчета, които слагаха край на състезателната си дейност и не продължиха образованието си във висшите учебни заведения. Така им се налагаше да работят каквото и да е. Просто се озоваваха в един друг свят, в които не се чувстваха достатъчно комфортно и на мястото си. Довчера си тренирал и печелил награди, а днес да разнасяш пици – не е най-добрата социализация. Не че има срамна работа-напротив. Твърдя, че обществото можеше и може да използва дипломиралите се наши кадри на далеч по-приемливи позиции.

-Например?

-Например като попълнения в полицията, армията, пожарната. Това са здрави, физически и интелектуално подготвени хора. Като гледам някои униформени по улиците – без да обиждам когото и да е – тези институции имат нужда от преливане на свежа кръв.

-Говорили ли сте с някого за тази идея?

-Да, имах специална среща с кмета Пенчо Милков. След разговор по темата получих пълна подкрепа от него и обещание за съдействие. Ще се опитаме още с идния випуск да селектираме младежи и девойки, които, убеден съм, ще са много полезни като полицаи, пожарникари или войници. Разбира се, не всички ще тръгнат в тази посока, но тези, които проявяват интерес, заслужават да получат шанс за реализиране на способностите им.

Comments are closed.