mobile-logo


Държавното отборно първенство по вдигане на тежести в Хасково – 12 – 14 май 2023г.

Състезатели от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе ще се включат в Държавния отборен шампионат, който стартира в края на тази седмица. Надпреварата ще се проведе между 12 и 14 майв Хасково. Русенските състезатели ще бъдат водени от своите треньори – Кръстина и Радослав Атанасови, и Калоян Мицев.

Шампионатът ще бъде разделен в няколко възрастови групи – момчета, момичета, кадети и кадетки до 15 години, кадети и кадетки до 17 години, юноши, девойки, мъже и жени. ТСК – Русе ще участва във всички групи, като се очаква да има над 30 свои представители във всички категории. Според регламента, класирането в различните възрастови групи ще бъде на база на индивидуалното представяне на всеки от състезателите по клубове.

Сред русенските участници се очакват да се включат трикратният европейски шампион при мъжете Ангел Русев, както и другите двама представители на ТСК на шампионата на Стария континент, провел се преди няколко седмици в Ереван – Рени Русева и Дениз Данев.

На Държавния отборен шампионат през миналата година русенските състезатели завоюваха пет купи и 20 индивидуални отличия за първо, второ и трето място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *