Русенският митрополит Наум освети общежитието на СУ „Майор Атанас Узунов“ – Русе

Русенският митрополит Наум отслужи водосвет заедно с духовници от Русенската митрополия в новото общежитие на СУ „Майор Атанас Узунов“ – Русе. Това стана по време на специална церемония преди малко в новата сграда в присъствието на началника на РУО на МОН – Русе д-р Росица Георгиева, областният координатор на Министерството на младежта и спорта в Русе Елеонора Гурбанова, главният експерт в отдел „Образование, спорт и младежки дейности” към Община Русе Сашо Щерев, директорът на СУ „Майор Атанас Узунов“ – Русе Евгени Недев, неговият заместник – Даниела Слатински, учители, възпитатели и служители в общежитието.

От 1 септември тази година на практика започна да функционира общежитието на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе. /на снимките/ То вече се използва от учениците, като по време на първия етап на втория етаж са настанени общо 35. Голяма част от тях са жители на населени места от Русенска, Разградска, Силистренска области.

Понастоящем Спортното училище се подготвя да кандидатства за финансиране с оглед оборудване и на останалите етажи, за да се използва пълният му капацитет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *