mobile-logo


Русенски щангисти представят България на Европейското първенство за кадети в Полша

Трима русенски щангисти представят България на Европейското първенство за кадети в Полша.

Трима русенски щангисти попаднаха в състава определен да представя страната ни на Европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и 17 години, което ще се проведе в Полша. В отбора, подбран след подготовка и контролно от старши треньора на националния тим Иван Иванов, попаднаха Рени Русева, Мартин Станев и Диян Ангелов. И тримата щангисти са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и се подготвят от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови и са ученици в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“.

Първата група състезатели заминава днес, а старта на надпреварата ще бъде даден на 10 август. Заедно с тежкоатлетите ще бъде и единият от техните треньори – Радослав Атанасов.

Още в първия ден двама от русенските щангисти ще излязат на подиума. От 11 часа е планирано представянето на състезателите в категория до 45 килограма при кадетките до 17 години, където ще се представи Рени Русева. В 17.30 часа пък ще започне представянето на състезателите в категория до 49 килограма при кадетите до 17 години, където ще се представи Мартин Станев. На 12 август на подиума ще излезе и третият русенски състезател – Диян Ангелов, който се състезава в категория до 61 килограма при кадетите до 15 години.

Преди малко повече от месец и тримата състезатели станаха държавни шампиони в своите категории по време на първенството, което се проведе в края на юни в Русе. Доброто им представяне беше и причината те да попаднат в състава за Европейското първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *