mobile-logo


Спортен клуб по кану-каяк „Локомотив – Русе“ с призьори в индивидуалните гонки и носител на купа „Липник“ в провелото се на 17.09.2023 г. състезание с драконови лодки

На 17.09.2023г. се проведе традиционната купа „Липник“ за трета поредна година под егидата на община Русе, организирана от Спортен клуб по кану-каяк „Локомотив – Русе“. Участваха състезатели от 8 клуба – 126 спортисти, разпределени в 6 възрастови групи. При каяка шампионка стана Лина Славова. Нейна подгласничка със сребърен медал е Джулия Иванова. При каяка -юноши, победител е Радостин Мицов, а трети е Никола Димов. При каяка – девойки със златен медал се окичи Габриела Дончева.

Състезанието премина при голям интерес, като най-атрактивната гонка, беше с драконови лодки. Наричат се така, тъй като носът и кърмата на лодката са във формата на традиционен китайски дракон. Екипажът се състои от 20 гребци и целта е да достигнат финала преди съперниците си. Ключова фигура в лодката е участникът, който седи на носа и бие барабана. Той се грижи гребците да спазват темпото и да са в максимален синхрон.

Първият двубой беше между лодка със сборен отбор участници от всички клубове срещу съперниците от отбор „Тракия Пловдив“. Победителят в тази гонка бе сборният отбор, който след това стартира срещу отбора на русенския клуб.

Краен победител и носител на Купата „Липник“ бе „Локомотив-Русе“.

Награждаването на всички победители призьори бе извършено от заместник кмета на Община Русе – г-н Енчо Енчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *