mobile-logo


Трима русенски състезатели представят България на Европейското по вдигане на тежести в Ереван, отборът ще се води от треньора на националния отбор – Иван Иванов

Трима русенски състезатели представят България на Европейското по вдигане на тежести в Ереван, отборът ще се води от Иван Иванов.

Трима русенски състезатели по вдигане на тежести са включени в националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство. Турнирът ще се проведе между 15 и 23 април в столицата на Армения – Ереван. В състава, избран от новото ръководство на Федерацията по вдигане на тежести, е включен двукратният европейски шампион Ангел Русев, който ще защитава титлата си от първенството в Тирана в категория до 55 килограма. В същата категория ще участва още един русенец – Дениз Данев, който стана четвърти на Европейското първенство през миналата година. Новото име при жените ще бъде Рени Русева, която ще се състезава в категория до 45 килограма при жените.

Състезателите на България ще бъдат водени от треньора Иван Иванов, който беше избран временно на поста старши треньор за първенството в Армения. Освен него, за първенството заминават и двамата лични треньори на русенските състезатели – Кръстина и Радослав Атанасови. По думите на Иван Иванов, състезателите са подготвени и дават заявки за призово представяне на първенството на Стария континент. „Надявам се да се представим задоволително. Но със сигурност няма да бъде такова като миналата година в Тирана“, коментира Иван Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *