mobile-logo


Три сребърни отличия за състезателите по вдигане на тежести в Европейското първенство за кадети в Полша

Три сребърни медала за ТСК – Русе на старта на Европейското първенство за кадети, което се проведе в Полша на 10.08.2022г.

Отличията донесе Мартин Станев, Рени Русева остана четвърта.

Отлично представяне в първия ден на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки до 15 и 17 години записаха състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Мартин Станев се класира на второ място, а Рени Русева остана четвърта.

Сребърен медал в двубоя завоюва в категория до 49 килограма при кадетите до 17 години Мартин Станев. В първото движение изхвърляне той се препъна на тежест от 70 килограма, но все пак успя да се справи с тежестта. Последва трети успешен опит на 80 килограма, които му донесоха малкия сребърен медал в движението. Във второто движение – изтласкване Мартин започна от тежест от 80 килограма, която преодоля с първия опит. Последва още един успешен на 87 килограма, който му осигури второто място в движението. Успешното представяне на младия спортист в двубоя от 167 килограма му гарантира среброто във финалното класиране.

Четвърто място в двубоя записа Рени Русева. Тя излезе първа от русенските състезатели на подиума малко преди обед днес. Рени се състезава в категория до 45 килограма при кадетките до 17 години. В двете движения тя записа общо постижение от 114 килограма. В първото движение – изхвърляне, спортистката реализира само един успешен опит на 51 килограма. Рени успя да задържи над главата си щанга с тежест от 54 килограма, но опитът и не беше зачетен от съдиите заради леко добутване. Във второто движение – изтласкване, реализира два успешни опита – на 61 и 63 килограма. Това и донесе пето място в изхвърлянето, четвърто в изтласкването и четвърто във финалното класиране.

Европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и 17 години се провежда в Полша и ще продължи до 17 август. В петък, 12 август, на подиума ще излезе третият състезател на ТСК – Русе Диян Ангелов, който се състезава в категория до 61 килограма при кадетите до 15 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *