Ученици от Спортното училище в престижната класация „10 най-добри спортисти“

На официална церемония в Доходното здание бяха обявени резултатите от престижната класация на вестник „Утро“ и Община Русе. За най-добър спортист на Русе бе обявен състезателят по вдигане на тежести от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ Ангел Русев.

„Малко са градовете в България, които могат да имат в класацията си  толкова титулувани спортисти със световни и европейски титли и награди от балканиади. Да застана в зала, изпълнена с толкова много спортисти е наистина много емоционално и специално преживяване. Община Русе и аз като кмет ще продължаваме да правим всичко по силите си спортната общественост да усеща, че нейната дейност е приоритет за нашия град“, обърна се към русенските спортисти кметът Пенчо Милков.

Класацията се организира ежегодно, откроявайки състезателите с най-високи постижения през изминалия сезон. Резултатите се определят от спортни журналисти в специална анкета на вестника. Тази година бяха номинирани 21 състезатели, а първите 10, събрали най-голям брой точки, бяха удостоени със статуетка, грамота и парична награда от Община Русе.

На 8 и 9 място са възпитаниците на Спортно училище „М-р Ат. Узунов“-

8. Викторио Илиев /33 точки/ – бокс, Боксов клуб „Локомотив“ – вицеевропейски шампион за юноши, носител на Световната купа за младежи, сребърен медалист от балканско първенство, републикански шампион.

Викторио Илиев
Викторио Илиев

9. Джан Зарков /29 точки/ – вдигане на тежести, Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ – европейски шампион за кадети до 17 години, шампион на международен турнир в Литва, златен медалист от държавното първенство.

Джан Зарков
Джан Зарков

По време на церемонията бяха представени впечатляващи демонстрации от спортистите на русенските клубове. Със свои изпълнения се включи и русенската поп-изпълнителка Дивна.

На събитието присъстваха още заместник-кметовете на Община Русе Димитър Недев и Енчо Енчев, председателят на Общинския съвет академик Христо Белоев, Негово Преосвещенство Главиницки епископ Макарий, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, областният координатор за Община Русе към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, двукратният златен и бронзов олимпийски медалист по спортна стрелба Таню Киряков, трикратният  световен и четирикратен европейски шампион по вдигане на тежести и кмет на Николово Златан Ванев, сребърният медалист по свободна борба от Олимпийските игри в Барселона и бронзов медалист от световното първенство по борба Валентин Гецов, националният рекордьор, финалист от световни и европейски първенства и многократен държавен шампион по лека атлетика Магдалена Христова, както и треньори и представители на спортни клубове.

Официалната церемония по награждаването бе водена от актрисата от Драматичен театър „Сава Огнянов“ Кристиана Ценкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *