mobile-logo


17 май – Официален ден на спорта – поздравително приветствие от г-жа Весела Лечева – министър на спорта

За мен е чест да Ви поздравя по повод 17 май – Ден на българския спорт! 

На тази дата с благодарност си припомняме, че  през 1894 в София пристигат първите 10 швейцарски учители по физическо възпитание, които полагат основите на организираното спортно движение в България. А по предложение на Държавната агенция за младежта и спорта и с решение на Министерския съвет от 4 август 2006 година, 17 май е обявен за Ден на българския спорт и за професионален празник на работещите в сферата на спорта.

Днес всички ние, спортистите, треньорите и хората, свързали живота и професионалния си път със спорта, сме единомишленици в общата ни цел да развиваме и утвърждаваме дълбоките традиции на българската спортна школа, защото България може да се гордее не само със своята хилядолетна история и културно-историческо наследство, но и с именитите ни спортисти, които покоряват световни върхове.

Скъпи спортисти, Вие неведнъж  сте доказвали, че с трудолюбие, упоритост и воля няма непостижими цели и сте развявали българския трикольор на почетната стълбичка на големите спортни форуми. Вашето спортно майсторство и стремежът Ви към постигане на върховни постижения са достоен пример за младите ни спортисти, които вървят по Вашия път. 

В предолимпийската година пожелавам успешна подготовка на всички наши спортисти и постигане на желаните цели. Вярвам, че на Олимпийските игри в Париж идната година ще имаме отново повод да изпитваме национална гордост.

Пожелавам Ви да сте здрави и успешни, да множите успехите на българския спорт и да отстоявате и в бъдеще спортната слава на България!
       
Честит празник на българския спорт!“, гласи приветствието на министър Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *