История

На 17.09.1970г. Спортно училище “Майор Атанас Узунов”, гр. Русе, за пръв път отваря врати. Основната му цел е изграждането на високоразрядни спортисти с принос към националния спорт.

Тук е започнал пътя към успеха на 3-ма олимпийски шампиони – Валентин Йорданов, Христо Марков и Таню Киряков; 32-ма медалисти от световни първенства; 38 медалисти от европейски първенства.

Мисия

Това е много повече от училище – тук е дом и семейство за тези, избрали да се посветят на собственото си израстване – както физически, така и емоционално. Тук срещаме уникални хора – учители, треньори и съученици – и завързваме приятелства за цял живот. Тук подкрепяме мечтите ви,  подаваме ви ръка, за да се изправите, когато паднете; провокираме и развиваме вашето мислене в класната стая и ви предизвикваме в тренировките. 

Обръщение

Директорът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“, Евгени Недев, се обръща към настоящи и бъдещи възпитаници на училището с дългогодишни традиции в спортното майсторство.

Защо да изберете нас?

Високи стандарти в класната стая и високо спортно майсторство
Квалифицирани преподаватели;
Гъвкави учебни планове;
Модерни класни стаи;
STEM център;
Училищен стол;
Общежитие;
Спортни зали;
Спортни лагери;

  • Всички
  • Новини

ПОКАНА ЗА ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИ НА ВИПУСК 2023-2024 Г. – 20.06.2024 Г. ОТ 10,30 ЧАСА

ПОКАНА ЗА ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИ НА ВИПУСК 2023-2024 Г. - 20.06.2024 Г. ОТ 10,30 ЧАСАИзтегляне

Панорама на средното образование

Спортното училище се включи в ежегодната панорама на средното образование. До 15 юни на алеята пред хотел “Дунав”, всеки родител ще може да се запознае с условията за прием в СУ “М-р Ат. Узунов”

Настоящи и бъдещи ученици на Спортно училище ,,Майор Атанас Узунов” помогнаха за спечелването на 18 медала и отборна купа за второ място на турнира “КОДОКАН-2008”

Настоящи и бъдещи ученици на Спортно училище ,,Майор Атанас Узунов” помогнаха за спечелването на 18 медала и отборна купа за второ място на турнира “КОДОКАН-2008”. Той се състоя на 8 юни в град Пазарджик. Джудо клуб “Кано – Русе” се завърна от него с 5