История

На 17.09.1970г. Спортно училище “Майор Атанас Узунов”, гр. Русе, за пръв път отваря врати. Основната му цел е изграждането на високоразрядни спортисти с принос към националния спорт.

Тук е започнал пътя към успеха на 3-ма олимпийски шампиони – Валентин Йорданов, Христо Марков и Таню Киряков; 32-ма медалисти от световни първенства; 38 медалисти от европейски първенства.

Мисия

Това е много повече от училище – тук е дом и семейство за тези, избрали да се посветят на собственото си израстване – както физически, така и емоционално. Тук срещаме уникални хора – учители, треньори и съученици – и завързваме приятелства за цял живот. Тук подкрепяме мечтите ви,  подаваме ви ръка, за да се изправите, когато паднете; провокираме и развиваме вашето мислене в класната стая и ви предизвикваме в тренировките. 

Обръщение

Директорът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“, Евгени Недев, се обръща към настоящи и бъдещи възпитаници на училището с дългогодишни традиции в спортното майсторство.

Защо да изберете нас?

Високи стандарти в класната стая и високо спортно майсторство
Квалифицирани преподаватели;
Гъвкави учебни планове;
Модерни класни стаи;
STEM център;
Училищен стол;
Общежитие;
Спортни зали;
Спортни лагери;

  • Всички
  • Новини
  • Спортна слава

Медалистите на ТСК „Русе“ от европейското по вдигане на тежести бяха наградени

Заместник областният управител Георги Георгиев участва в посрещането на шампионите и участниците от Тежкоатлетически спортен клуб /ТСК/ – Русе в Европейското първенство по вдигане на тежести, провело се в София миналата седмица. Припомняме, че на него Ангел Русев спечели титлата в категорията до 55 кг. 

Волейболът се завръща в Спортното с щерката на директора

Волейболът ще се завърне в русенското спортно училище , а дъщерята на школския директор Евгени Недев и каякарката Даниела Недева – Мария, ще кандидатства за място в паралелката с ученици в 5 клас. Мария тренира от една година в клуб Любо Ганев – Автосвят“ Г-н 

Възпитаници на Спортното училище с медали от Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже

Ангел Русев донесе първа титла на България от Европейското първенство по вдигане на тежести, което се провежда в София. Той триумфира в най-леката категория при мъжете, тази до 55 килограма, с което завоюва своето четвърто поредно злато и продължи тоталната си доминация на европейската сцена.