mobile-logo


Зарежда Събития

« All Events

  • Това събитие е минало събитие.

Купа „Русе“

8 април @ 12:00 am - 4:00 pm EEST

80 състезатели от 8 клуба от страната ще се включат в 12-ото издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“, съобщиха организаторите от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе.

Надпреварата ще се проведе на 8 април 2023 г. (събота) в спортна зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Както й в предишните издания на турнира, представянето на младите тежкоатлети ще бъде подкрепяно и наблюдавано от европейски световни и олимпийски шампиони по вдигане на тежести. За първи път сред тях ще бъде шесткратният европейски шампион и олимпийски шампион Николай Пешалов. Освен него по традиция изявите на състезателите ще следят шампионите Янко Русев, Нено Терзийски, Йордан Биков, Севдалин Маринов, Стефан Топуров и Иван Иванов. Всички те ще присъстват и на официалното откриване на турнира, което е планирано за 12 часа.

Заявки за участие са получени от клубовете „Тараненко“ – Русе, ТСК – Русе, „Генерал Тошев“ – Генерал Тошево, „Добрич“ – Добрич, „Титан“ – Варна, „Черноморец“ – Бургас, „Мизия“ – Кнежа и „Марица“ – Пловдив.

Състезателите ще бъдат разпределени в няколко групи – момчета до 13 години, кадети до 15 години, кадети до 17 години и кадетки до 17 години. Класирането ще бъде по системата Синклер. Първи на състезателния подиум около 10.30 часа ще излязат най-малките състезатели.  Награждаването на призьорите ще се състои в късния следобед.

Детайли

Дата:
8 април
Час:
12:00 am - 4:00 pm EEST
Категория за Събитие:
Comments are closed.